Annons

Företaget bygger jätteanläggning i Växjö

Växjö • Publicerad 22 augusti 2020
Foto: Olof Elfverson

Finnvedens Lastvagnar, en av Sveriges största återförsäljare av Volvos lastbilar, ska flytta från sina nuvarande lokaler i närheten av Grand Samarkand i Växjö. De har förvärvat en nästan 50 000 kvadratmeter stor tomt utmed väg 30 i närheten av Småland Airport.

I ett pressmeddelande skriver företaget att de ska ta det första spadtaget för en ”modern fullserviceanläggning anpassad för framtidens tyngre och längre fordon”.

Annons

– Växjö är strategiskt viktigt för oss. Regionen har en stark tillväxt och är ett betydelsefullt nav för transporter och logistik i sydöstra Sverige, säger Finnvedens Lastvagnars vd Anna Liljedahl i en kommentar.

Det blir en stor anläggning med bland annat en 4 600 kvadratmeter stor skadeverkstad, tvätthall, service- och reparationsgropar och en bromsprovarhall.

Eurocommercial, som äger Grand Samarkand, har köpte Finnveden Lastvagnars 22 000 kvadratmeter stora fastighet. Det finns planer på att i framtiden expandera köpcentret till fastigheten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons