Annons

Företaget expanderar i Växjö – bygger ut vid anrika herrgården

Växjö • Publicerad 12 februari 2021
Foto: Pressbild

Växjöföretaget GBJ Bygg är vana att bygga bostäder, anläggningar och byggnader för andra företag. Nu har de också inlett en byggnation för sig själva.

GBJ Bygg har sitt huvudkontor i Telestads Herrgård, som uppfördes i sin nuvarande gestaltning på 1840-talet. 2009 utfördes den senaste om- och tillbyggnaderna med en ny envåningsbyggnad och nu är det dags igen. GBJ Bygg är i behov av större lokaler och har påbörjat en tillbyggnad av huvudbyggnaden.

Annons

– Vi har arbetat mycket med gestaltningen. Tillbyggnadens ytterväggsliv kommer att linjera med den äldre delens flyglar i enlighet med detaljplanens intentioner. Huvudbyggnadens fasad mot vägen ska fortsatt vara det som visuellt dominerar och signalerar framsida. Den äldre delen ska tydligt vara sin tidsårsring och den nya tillbyggnaden avläsbar som ett nytt tidslager, säger Henrik Berg, projekteringsledare och projektansvarig på GBJ Bygg.

När tillbyggnaden är färdigställd kommer den att ge utrymme för ytterligare 27 kontorsplatser, tre mötesrum samt gemensamhetsutrymmen med en total yta på ca 570 kvadratmeter. Tillbyggnaden kommer till stor del att byggas i massivträ.

– Vi kommer att utnyttja markens höjdskillnader genom att skapa en suterrängvåning i profilerad betong innanför trädgårdens befintliga mur vilken vi ska laga och bevara, säger Henrik Berg.

Foto: Pressbild
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons