GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Företaget får tillstånd för bergtäkten

     Växjö/Alvesta • Publicerad 26 augusti 2019
     .
     .
     Foto: Lars-Goran Rydqvist

     Turerna kring Swerocks ansökan om att bryta berg i Engaholm har varit många. Växjö kommun har framfört kritik men under måndagen gav tillståndsmyndigheten vid Kalmar länsstyrelse klartecken för Swerock. Det finns dock 21 olika villkor i beslutet som företaget måste ta i beaktning.

     Däremot har myndigheten inte gett någon dispens för Swerocks ansökan att bryta berg på ett område som berörs av strandskyddet. Det är är ett område på sex hektar som bolaget inte har fått dispens för. Totalt omfattar ansökan 28 hektar, skriver Smålandsposten.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.