Annons

Företaget gav nästan 200 nya jobb i Kronoberg

Publicerad 25 mars 2021

Under förra året fick 198 personer i Kronobergs län nya jobb eller praktikplatser genom Samhall.

– Jag är stolt över att ha kunnat välkomna så många nya medarbetare till Samhall under året, säger Peter Boklund, distriktschef för Samhall i Kronoberg.

Annons

Samhall, med över 26 000 medarbetare, erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning och omsorg. Företagets kärnuppdrag är att skapa utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättning genom att matcha rätt person till rätt arbete i konkurrensutsatta kunduppdrag. Under 2020 fick 198 personer nya jobb eller praktikplatser genom Samhall.

– Jag är stolt över att ha kunnat välkomna så många nya medarbetare till Samhall under året. Trots att pandemin slagit hårt mot arbetsmarknaden så har vi fortsatt att bryta utanförskap och skapa nya möjligheter i arbetslivet. Det är fantastiskt, säger Peter Boklund, distriktschef för Samhall i Kronoberg.

I hela Sverige var det totalt 8 584 personer med funktionsnedsättning som under året fick nytt jobb eller praktik genom Samhall.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons