Annons

Företaget köper byggrätt i Växjö – planerar nya hyresrätter

Växjö • Publicerad 27 september 2020

K-Fast Holding AB förvärvar alla aktier i Trollhöjden Fastighets AB från Skanska Projektutveckling Hyresbostäder Holding 7 AB.

De köper en byggrätt på 12 000 kvadratmeter detaljplanelagd mark på Telestadshöjden i Växjö där K-Fast Holding avser att bygga hyresrättslägenheter i koncernens egenutvecklade koncepthus.

Annons

– Byggrätten i Telestadshöjden tillåter exploatering från 2 till 6 våningar och K-Fastigheter planerar att bygga 140–150 bostäder i våra Låg- och Punkthus. Total bruttoarea bedöms uppgå till 10–12 000 kvadratmeter och vi kommer att anpassa bebyggelsen efter områdets varierande höjdnivåer, vilket ger utsiktsplatser och betydande naturytor i bostadsområdet, säger Åsa Fredin, affärsområdeschef för K-Fastigheter Projektutveckling.

K-Fastigheter har för närvarande 260 lägenheter i förvaltning, 128 i produktion samt cirka 90 under projektutveckling i Växjö.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons