Annons

Företaget satsar i Växjö

Växjö • Publicerad 23 januari 2020
Foto: Deligate

Foodtechbolaget Deligate vill växa i Växjö. Företaget arbetar med att digitalisera matbutikernas kontroller av utgångsdatum och genom en programvara får butikerna en varning i god tid innan en produkt håller på att nå sitt bäst före-datum och kan då exempelvis sälja varan till ett rabatterat pris.

– Det känns kul att lägga extra fokus på Växjö. Matbutikerna har visat stort intresse för att utveckla sitt hållbarhetsarbete och det är verkligen en vinst för alla inblandade att butikerna får ett system som kan hålla ordning på alla utgångsdatum åt dem, säger Adam Vikström, vd för Deligate.

Annons

Enligt Deligate slängs omkring 1,3 miljoner ton mat varje år. Smörgåspålägg och mejerivaror är de matvarugrupper som det slängs mest av, visar statistik från bolaget.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons