Annons

Företaget storslagna planer - för 200 miljoner

Kronoberg • Publicerad 28 november 2018
Peter Nygren
Peter NygrenFoto: Johannes Turstam

Kronobergs län kommer att få Sveriges näst största mälteri. Tidigare i höstas kunde VXOnews rapportera att Växjöföretaget VXO Fastigheter AB köpt en stor fastighet på över 15 000 kvadratmeter i Hovmantorp, där Sigro tidigare hade sin verksamhet.

Bolaget ingår i The VXO Company-koncernen tillsammans med bland annat mälteriet Brewmaster Sweden AB. Tanken är att Brewmaster ska starta Sveriges näst största mälteri och ge jobb till 25-30 personer.

Annons

– Nu ska det bli liv och rörelse i lokalerna igen. Det kommer handla om en investering på flera miljoner, kanske uppåt 200 miljoner kronor, säger Peter Nygren, ordförande i Brewmaster, till Smålandsposten.

En ny fabrik kommer att byggas, vilket också innebär att en del av den nuvarande byggnaden kommer att rivas. Det är inte klart när planer kan bli verkligen och byggstart skulle kunna ske under 2020.

I The VXO Company-koncernen ingår även bland annat Wexiö Bryggeri AB som planerar att starta ett nytt ölbryggeri i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons