Annons

Företaget vill expandera i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 19 november 2019

Länsförsäkring Kronoberg vill bygga ut sina lokaler vid Stortorget i Växjö med drygt 700 kvadratmeter. Delar av verksamheten har tillfälligt fått flytta till andra lokaler. Fastigheten vid Kronobergsgatan, Storgatan och Linnégatan planeras att få en till byggnad på innergården som ska binda samman de befintliga lokalerna. Dessutom vill Länsförsäkring Kronoberg bygga till en våning på den del som ligger utmed Linnégatan.

– Vi har ambitionen att fortsätta växa i länet och behöver mer plats. Nu låter vi processen ha sin gång med detaljplan och därefter bygglov, säger vd Beatrice Kämpe Nikolausson till Smålandsposten.

Den nuvarande detaljplanen medger ingen utbyggnad men en ny detaljplan är på gång. Länsförsäkring Kronoberg hoppas kunna inleda bygget under 2020.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons