Annons

Företagets storsatsning i Växjö

Beijer ska lämna sina lokaler på Arabygatan för ett toppmodernt byggvaruhus nära Grand Samarkand. Men först ska den gamla charkuterifabriken rivas.
– Ett bättre läge för ett byggvaruhus hittar man inte i Växjö.
Växjö • Publicerad 4 juli 2022
Den stora industribyggnaden på Ljungadalsgatan i Växjö ska rivas när Beijer etablerar ett stort byggvaruhus på fastigheten.
Den stora industribyggnaden på Ljungadalsgatan i Växjö ska rivas när Beijer etablerar ett stort byggvaruhus på fastigheten.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja med 113 byggvaruhus och kakelbutiker över hela Sverige. Kedjan har totalt cirka 2 500 medarbetare och omsätter cirka tio miljarder kronor årligen. I Växjö har Beijer ett större byggvaruhus på Arabygatan.

I våras berättade Smålandsposten att Beijer hade planer på en ometablering i Växjö och man ansökte om både rivningslov och bygglov hos kommunen.

Annons

Rivningslovet gällde fastigheten Bagaren 7 på Ljungadalsgatan i centrala Växjö, nära Liljas Personbilar och Grand Samarkand. Den stora fabriksbyggnaden på fastigheten Bagaren 7 hyste tidigare Coops charkfabrik med namnet Goman, men de senaste åren har byggnaden mestadels stått tom.

Nu meddelar Beijer att man har bestämt sig för att lämna sina lokaler på Arabygatan för att satsa på ett toppmodernt byggvaruhus på Ljungadalsgatan och att rivningen av den gamla charkuterifabriken har påbörjats.

– Vi har i tre års tid letat efter en passande tomt för en ometablering och har äntligen hittat rätt. Mitt fokus har hela tiden varit läget. Ett bättre läge för ett byggvaruhus hittar man inte i Växjö, säger Beijers filialchef i Växjö Patrik Sunnegårdh i en kommentar.

Omlokaliseringen kommer att innebära en butiksyta på närmare 2 000 kvadratmeter och en drive-in på ytterligare 3 000 kvadrat.

– Vi har en fantastisk tillväxt i ryggen och genom att flytta in i toppmoderna lokaler kan vi attrahera nya kunder och fortsätta utveckla vårt kunderbjudande samt vara en konkurrenskraftig helhetsleverantör. På Beijer har vi kunden i fokus och när vi nu ser en ökad efterfrågan för bygglogistik blir vår gamla kostym för liten. Omlokaliseringen blir då ett naturligt steg, fortsätter Patrik Sunnegårdh.

Enligt Beijer ska bygget av det nya varuhuset starta i oktober och det beräknas stå klart i februari år 2024. Bolaget räknar med att satsningen på sikt även kommer att resultera i nyanställningar.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons