Annons

Företagets svar på skarpa kritiken

Växjö • Publicerad 22 januari 2019
Foto: Heimstaden

Studenter på Campusområdet i Växjö har riktat skarp kritik mot Heimstadens planerade bostadsbygge på området. Över 1300 studenter har skrivit under en namninsamling och i samband med det första spadtaget den 28 januari kommer en protest att ske.

Det är framför allt valet av plats som upprör studenterna. Ängen används bland annat i samband med ett antal evenemang. Nu svarar Heimstaden på kritiken.

Annons

”Vi har stor förståelse för att detaljplanen har en påverkan på de befintliga sociala ytorna, som för många studenter varit en naturlig samlingspunkt. Av denna anledning har vi – sedan början av december – varit i kontakt med Linnéstudenterna för att informera om projektet samt öppna upp för dialog om hur vi för allas trivsel bäst kan utveckla de sociala ytorna”, skriver Karmen Mandic, kommunikationschef, i ett mail till VXOnews.

Heimstaden köpte området av Växjöbostäder i september 2016 och senare samma år antogs en ny detaljplan som tillåter nybyggnation och förtätning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons