Annons

Förgiftad idrottsplats sanerad

Publicerad 31 augusti 2016
Foto: Växjö kommun/Pressbild
Foto: Växjö kommun/Pressbild

Löparbanorna på Östra IP har de senaste åren använts sparsamt på grund av vattensjuka. Underlaget innehöll också arsenik och tungmetallar som inneburit påfrestning på miljön men inte varit skadliga för människor, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Nu har sanering och dränering utförts och Östra IP är nu godkänd och fri från miljöfarliga ämnen. Dessutom finns nu nya allvädersbanor och en ny längdhoppsbana på idrottsplatsen.

– Hela idrottsplatsen har genom detta fått ett ansiktslyft och vi hoppas att löparbanorna nu kommer att användas för kompletterande träning till den som bedrivs på fotbollsplanen. Vi hoppas också att upprustningen kan locka andra idrottsutövare till idrottsplatsen, och blir ett lyft för skolans verksamhet, säger Jessica Råhlin, avdelningschef fritid, kultur- och fritidsförvaltningen i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons