GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Förlossningssalarna hålls öppna i sommar – personal får indragen semester

     .
     .
     Foto: Lena Gunnarsson

     I sommar ska kvinnokliniken på Växjö lasarett hålla samtliga förlossningssalar öppnar. Det gör att personal får indragna semesterveckor och att personal från andra delar av verksamheten kallas in.

     Förra sommaren var flera förlossningssalar stängda under ett antal veckor. Den sommaren togs drygt tio hyrpersonal in för att täcka upp för barnmorskor som gått på semester. I år blir det bara tre och en halv tjänster.

     – Vi gör det här för att vi är måna om att de gravida ska få en trygg och säker vård. Men samtidigt är det jättetråkigt att det har blivit så här. Vi är ledsna över den situationen som vi är i, säger Jennie Ronéus, verksamhetschef på kvinnokliniken, till Smålandsposten.

     Arbetsgivaren och arbetstagarna har inte kommit överens om sommarsemestern.

     Läs mer om situationen här.

     Läs mer