Annons

Förlossningsvården får bra betyg av kvinnorna i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 20 mars 2022
Växjö lasarett.
Växjö lasarett.Foto: Per Jodenius

Över 2 000 kvinnor i Kronoberg har delat med sig av sina erfarenheter från mödrahälso- och förlossningsvården i den nationella så kallade graviditetsenkäten. Majoriteten är nöjda med både vård och bemötande.

I enkäten framgår det att hela 92 procent av kvinnorna i Kronoberg skulle rekommendera sin mödrahälsovård, och 88 procent sin förlossningsavdelning, till någon annan som är gravid och ska föda barn. De allra flesta uppger även att de känner sig trygga och har blivit bemötta med respekt.

Annons

– Graviditetsenkätens fina resultat visar att det finns mycket vi kan vara stolta över. Vi är väldigt glada för att så många är nöjda med vården och bemötandet. Det är i första hand medarbetarnas yrkesskicklighet och engagemang som ligger bakom de goda resultaten, säger Jennie Sjöman, verksamhetschef på kvinnokliniken och lägger till:

– Det är också glädjande att så många kvinnor valt att svara på enkäten. Den ger blivande och nyblivna mammor en röst och en möjlighet att påverka vården.

Graviditetsenkäten visar också att det finns utvecklingsområden. I Region Kronoberg är eftervården är ett sådant ämne.

– Eftervården med bland annat amningsstöd är ett utvecklingsområde som vi tidigare fått signaler på att man upplever som mindre bra. Detta bekräftas nu genom enkäten, säger Jennie Sjöman.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons