Annons

Förnekar faderskap - kan tvingas till nytt DNA-prov

Växjö • Publicerad 15 oktober 2018
Foto: Mimmi Schill

Ett par i Växjö födde under 2009 en pojke. Mannen i relationen undertecknade kort efteråt en faderskapsbekräftelse. Men relationen tog slut och mannen påstår sedan dess att han inte är pappa till barnet.

I en faderskapsundersökning från 2012 fastslogs det att mannen inte är pojkens pappa. Undersökningen baserades på DNA-analyser av saliv från de tre inblandade.

Annons

Kvinnan har haft svårt att förstå resultatet samtidigt som mannen har vägrat genomföra ett nytt DNA-prov. I stället kontaktades hans myndige son från ett tidigare äktenskap. Resultatet från den sonens DNA-prov visar att han och pojken med 99,97 procents sannolikhet har samma pappa, skriver Smålandsposten.

Nu skickas fallet tillbaka till Växjö tingsrätt som kan komma att tvinga mannen att genomföra en blodundersökning för att få klarhet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons