Annons

Förra Växjökocken i finalrysare i TV-programmet

Växjö • Publicerad 19 november 2019
Foto: TV4/CMORE

Under den här säsongen av Kockarnas Kamp i TV4 har 29-åriga Emma Shields imponerat. Den före detta PM & Vänner-kocken tog sig hela vägen till final där hon fick möta Sebastian Gibrand som har tagit silver i kock-VM. Finalprogrammet sändes under tisdagen och det blev en riktig rysare.

I finalen skulle kockarna genomföra ett medaljrace där ostron skulle öppnas, pasta skulle knådas och en majonnäs skulle slås. Finalen avslutades sedan med att komponera och tillaga en trerättersmiddag som utslagna deltagare skulle bedöma.

Annons

Finalen avgjordes på den absolut sista rätten. Ställningen var lika inför den sista rösten vad gäller efterrätten. Den direkt avgörande rösten gick till Sebastian Gibrand, som därmed vann ”Kockarnas Kamp 2019”.

– Jag går härifrån som en vinnare. Framför allt har jag vunnit insikten att det inte är så viktigt att vinna, jag funkar ändå. Jag behöver inte alltid vara bäst, det känns fantastiskt, säger Emma Shields i programmet.

Emma Shields inledde sin karriär på PM & Vänner i Växjö, för att därefter jobba på Stockholmskrogarna Djuret, Volt, Oaxen och nu senast som kökschef på Flickan. Hon var i final i Årets kock 2015 och blev White Guides ”Rising Star” 2018.

Foto: Linus Hallsénius/TV4

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons