Annons

Förre biskopen får kungamedalj

Publicerad 30 januari 2017
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten

På tidsag kommer biskop emeritus Jan-Olof Johansson få ta emot kungens medalj, 8:e storleken i högblått band för sina ”betydande insatser för svenskt kyrkoväsende”, skriver Smålandsposten.

– Jag tar förstås emot den tacksamt och ödmjukt, det är ett fint erkännande. Jag blev överraskad av brevet från riksmarskalken. Jag har gjort det jag gjort och vet inte vad kungen särskilt tänkt på. Det är det fina tycker jag, en kort motivering som ett uttryck för något man gjort. Jag har varit Svenska kyrkan och Växjö stift troget men även varit tjänat hovförsamlingen i 20 år, säger han till Smålandsposten.

Bland övriga profiler som får medaljen finns simdrottningen Sarah Sjöström och OS-guldmedaljören Jenny Rissveds. Läs en längre intervju med Jan-Olof Johansson här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons