Annons

Förre chefsläkaren på rättspsyk får behålla receptblocket

Växjö • Publicerad 21 mars 2020
Rättspsyk, sss, Magnus Broberg
Rättspsyk, sss, Magnus BrobergFoto: Lena Gunnarsson

2016 anmäldes den före detta chefsläkaren Magnus Broberg på Rättspsykiatriska kliniken i Växjö till Inspektionen för vård och omsorg. Anmälan gjordes av hans dåvarande arbetsgivare Region Kronoberg efter att han ska ha skrivit ut stora mängder narkotikaklassade mediciner till en patient.

Nästan fyra år efter att anmälan gjordes har Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd beslutat att Magnus Broberg får behålla sin behörighet att skriva ut narkotikaklassade läkemedel.

– De har gjort en övergripande bedömning och insett att det finns personer som inte är mainstream eller bedömningsbara enligt grupprotokollet. De har också rätt att leva och rätt till sjukvård även om den blir farmakologiskt komplicerad att administrera, säger Magnus Broberg som idag arbetar för Region Blekinge till Smålandsposten.

Ronja Andersson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons