Annons

Förre Växjöbon sommarpratade – berättade om näradödenupplevelsen

Växjö • Publicerad 28 juli 2021
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Under onsdagen sändes Peter Carlssons Sommar i P1. Han är uppvuxen i Växjö och gick gymnasiet på Teknikum i Växjö.

Numera är han vd och grundare av Northvolt, som bygger en fabrik i Skellefteå för tillverkning av litiumjonbatterier för bland annat elbilar. I somras kom nyheten om ett partnerskap mellan Volvo Cars och Northvolt för att tillverka nästa generations hållbara batterier. Peter Carlsson utnämndes dessutom till Årets ekonomisvensk 2020.

Annons

Tidigare har Peter Carlsson också varit inköps- och logistikchef på Tesla Motors. Han berättar i sitt sommarprogram om vad han lärde sig under den tiden och om framtiden.

I programmet berättar han också om när han på en skidsemester i Kanada 2017 drogs han med i en lavin. När han hittades hade han ingen andning. Händelsen fick Peter Carlsson att fundera på vad han vill med sitt liv och han bestämde sig för att göra så mycket gott för världen som möjligt.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons