Annons

Försenad diagnos och behandling av bröstcancer i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 21 september 2020

En patient med misstänkt bröstcancer skulle utredas på bröstmottagningen. Efter fem månader utan någon kallelse hörde hon av sig själv. Det inträffade kan teoretiskt leda till en mer komplicerad behandling och sämre prognos och därför anmäler Region Kronoberg nu händelsen enligt Lex Maria.

Efter att kvinnan hört av sig till bröstmottagningen upptäcktes cancer, som sedan behandlades. Personalen på mammografin hade fått muntliga instruktioner att kontakta bröstmottagningen, men det finns ingen dokumentation på att mammografipersonalen ringde till bröstmottagningen.

Annons

”Verksamheten har utrett händelsen och vidtagit åtgärder för att förbättra rutinerna vid remittering mellan olika enheter. När patienter ska remitteras till bröstmottagningen kontaktas de via telefon, plus att bröstmottagningen numera får en skriftlig lista över samtliga patienter de ska kalla”, skriver Region Kronoberg i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons