Annons

Förseningar för flygen – anställda strejkar

Växjö • Publicerad 4 september 2019
.
.Foto: Filip Sjöfors

Över 40 flygningar har försenats och ett tiotal har ställts in på flygplatsen Schiphol i Amsterdam. Bland annat beror det på en strejk bland markanställd hos flygbolaget KLM, dåligt väder och mekaniska problem.

Onsdagens flygning från Amsterdam till Växjö klockan 12.00 lyfte inte förrän 13.30. Enligt Småland Airport skulle planet ha landat vid klockan 13.35 men i stället kom flygplanet in vid 14.54. Det innebär också att det är förseningar för de som ska åka från Växjö Småland Airport till Amsterdam under onsdagseftermiddagen. Planet som skulle lyfta 14.05 är försenat och väntas komma fram till Schiphols flygplats vid klockan 17.40 stället för 15.45.

Annons

Vad gäller strejken har de anställda krävt ett lönelyft på åtta procent på två år. De har avvisat ett bud från arbetsgivare på löneökningar på uppemot sju procent på tre år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons