Annons

Forskare i unik satsning

Växjö • Publicerad 20 september 2018
LNU
LNUFoto: Lena Gunnarsson

I veckan släpps en unik valanalys kring resultaten i det svenska valet. Totalt har 80 forskare från svenska och utländska lärosäten bidragit till rapporten, varav tre är från Linnéuniversitetet. Magnus Hagevi, professor i statsvetenskap, Kristoffer Holt, docent i medie- och kommunikationsvetenskap samt Sara Fransson, Fil. Dr i statsvetenskap, medverkar.

− Vi har utgått från engelsk förlaga när vi arbetat fram Snabbtänkt och något liknande har aldrig tidigare gjorts i Sverige. Valrörelsen är fylld av motstridiga påståenden och yviga tolkningar från politiker, journalister, påverkare och andra typer av opinionsbildare. Här blir den akademiska forskningen en viktig motvikt, säger Kajsa Falasca vid forskningscentret DEMICOM på Mittuniversitetet och en av redaktörerna för rapporten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons