Annons

Forskarens tips inför julbordet

Växjö • Publicerad 24 december 2022
.
.Foto: Daniel Svensson

Svenskarna slänger mer mat under jul jämfört med andra tider på året. Joacim Rosenlund som forskar om matsvinn vid Linnéuniversitetet menar att vi inte borde ha julbordsskam och ger nu tips på hur matsvinnet kan minska.

– Köp inte för mycket. Använd det du har hemma. Var kreativ med resterna. Och bäst-före-snooza – genom att titta, lukta och smaka. Det är det bästa sättet att avgöra om det går att äta, säger han.

Ungefär en tredjedel av all mat går till spillo och ses som ett miljöproblem eftersom matproduktionen bidrar till en stor del av vår klimatpåverkan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons