Annons

Forskning om sexuella trakasserier av kroganställda

Växjö • Publicerad 27 september 2020

Två forskare på Linnéuniversitetet ska titta närmare på var krogpersonalens gräns mellan att vara serviceintriktad och att inte acceptera sexuella trakasserier från sina gäster. Det är i ett projekt tillsammans med gymnasieelever.

Forskarna, Maria Hedlin och Eva Klope, ska undersöka hur gymnasielever som läser på restaurang- och livsmedelsprogrammet och hotell- och turismprogrammet ser på sexuella trakasserier som kan förekomma från gäster inom yrkesområdet de utbildar sig till.

Annons

– Sexuella trakasserier i hotell- och restaurangbranschen är ett känt och vanligt förekommande problem. Genom att lyfta ämnet redan i gymnasiet kan utbildningarna tidigt stötta sina elever att hantera och förebygga sexuella trakasserier i ett framtida yrkesliv, säger Maria Hedlin, professor i pedagogik och projektledare för studien.

Projektet ”Social hållbarhet för framtida medarbetare inom hotell- och restaurang" får 1 200 000 kronor från Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond, BFUF, som ska främja vetenskaplig forskning och innovation inom besöksnäringen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons