Annons

Förskola blir granne med riksväg

Växjö • Publicerad 11 april 2018
Foto: Per Hammenvik

Ingelstad växer och i höst väntar flyttcirkus för förskolebarnen. Vidingehem ska bygga paviljonger på Ingelstadskolans grusplan och 75 barn ska flytta in.

Men lösningen har mött skarp kritik eftersom det är nära riksväg 27, en tungt trafikerad väg med buller och avgaser. Enligt Smålandsposten har över 130 personer skrivit under en protestlista genom namninsamlingen ””Ett stor bu för förskola vid riksväg 27”.

Annons

Trots kritiken och protestlistan finns det inga planer på att ändra lösningen.

– För att se till helheten är detta det bästa för barnen och personalen. Sedan kanske föräldrarna inte tycker det men vi har vissa saker som vi måste förhålla oss till. Man får ju se till så att vägen inte går rakt in i förskolan. I och med att skolgården är så stor behöver man inte lägga den precis intill vägen, säger Pernilla Tornéus (M), utbildningsnämndens ordförande, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons