Annons

Förskolepersonal upptäckte blåmärke på flicka – pappan frias från misshandel

Växjö • Publicerad 15 november 2021
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Efter att förskolepersonal upptäckt ett blåmärke i en flickas ansikte åtalades hennes pappa för misshandel. Nu frias mannen från anklagelserna eftersom det helt saknas bevis för att han har slagit sitt barn.

Det var i vintras som flickan hade ett blåmärke i ansiktet. En tid senare uppgav hon att hon hade ont i rumpan när hon skulle sitta på en stol och rita. Efter att ha frågat flickan misstänkte personalen att både blåmärket och smärtan i rumpan hade orsakats av flickans pappa. Flickan ska först ha sagt att hon ramlat och sedan sagt pappa när hon fick frågan om varför hon hade blåmärket.

Annons

Tingsrätten menar att bevisningen i målet är svag. Det finns en film på flickan där hon blir utfrågad om vad som hade hänt. Filmen bestod enligt rätten av ledande frågor som flickan endast besvarade genom att nicka.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: Två månader för två kronor

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i 2 månader för endast 2 kronor.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons