Annons

Förslag: Bilfria gator och torg i Växjö

Växjö • Publicerad 4 augusti 2020
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö kommuns tekniska förvaltning har tagit fram ett nytt förslag till stadsmiljöprogram. Kommunen vill göra stadskärnan mer lockande och ett alternativ är bilfria gator och torg under somrarna.

– Vi vill få utrymme för stadsliv. Saker som behöver mer plats i centrum är uteserveringar. Framför allt sommartid, säger Göran Svantesson, stadsträdgårdsmästare som har haft en samordnande roll i att ta fram förslaget, till Smålandsposten.

”Genom att testa nya grepp och platsbildningar kan förändringar i stadsmiljön lättare förankras och utvärderas. Det kan till exempel innebära bilfria gator och torg som fylls med uteserveringar, torghandel, konst, scener, eller miniparker under sommarhalvåret. Att göra plats för en stark och växande restaurangverksamhet i stan med uteplatser och tillåta uteserveringar svälla vid evenemang ger folkliv och stärker Växjös identitet som en bra restaurang- och besöksstad”, står det i förslaget.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons