Annons

Förslag: Ge blod på betald arbetstid

Växjö • Publicerad 31 mars 2019
Foto: Katja Kircher Photography AB

Behovet av fler blodgivare är stort och under 2017 var antalet blodgivare i Kronoberg 17,9 per tusen invånare, vilket var ett lågt antalet jämfört många andra delar av landet. I en motion föreslår Socialdemokraterna att möjligheten att ge blod på betald arbetstid ska införas för alla medarbetare i Region Kronoberg.

”Ibland kan det vara svårt att hinna med att lämna blod trots att man vill. Något som kan underlätta är möjligheten att ge blod på arbetstid. Idag finns inte den möjligheten för alla medarbetare i Region Kronoberg - det borde ändras. Att få lämna blod på betald arbetstid sänder en viktig signal om att blodgivning är samhällsviktigt och underlättar för fler att ge blod”, skriver Robert Olesen (S), gruppledare för Socialdemokraterna i Region Kronoberg och 2:e vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden, i motionen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons