Annons

Förslag: Höj friskvårdsbidraget för regionanställda

Växjö • Publicerad 11 maj 2020
Foto: Alexander Hall

Socialdemokraterna vill höja friskvårdsbidraget för alla medarbetare i Region Kronoberg. I dagsläget är friskvårdsbidraget på 1 200 kronor.

– Region Kronobergs friskvårdsbidrag är lågt jämfört med närliggande regioner och behöver höjas. Den främsta anledningen är att våra medarbetare förtjänar bra villkor och goda möjligheter till hälsofrämjande aktiviteter – ekonomi ska aldrig sätta stopp för god hälsa. Men att höja friskvårdsbidraget är också nödvändigt ur rekryteringsaspekt, det är inte bra att vi ligger så långt efter närliggande regioner, säger Henrietta Serrate (S), 2:e vice ordförande i regionstyrelsen.

Annons

Region Kalmar har ett friskvårdsbidrag på 1 800 kronor och i Skåne, Blekinge och Halland är bidraget på 2 000 kronor.

– Bara hälften av regionens medarbetare nyttjar friskvårdsbidraget. En del i det kan vara ekonomi, att man inte har råd. Gymkort och annan fysisk aktivitet är inte alltid billigt. Att höja friskvårdsbidraget är ett sätt att ge fler medarbetare ekonomisk möjlighet till hälsofrämjande aktiviteter, säger Robert Olesen (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons