GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Förslag: Mer vård - mindre administration för vårdpersonal

     Växjö • Publicerad 13 augusti 2019
     Foto: Stefan Silvander Ahlrik

     Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande, vill se över administrationskraven i vården. Personalen får mer tid till patienterna, menar han.

     - Vårdpersonal gör alltid mest nytta hos sina patienter, inte i administrationen. Socialstyrelsen har under många år lovat att digitalisera och automatisera inhämtande av uppgifter till diverse kvalitetsregister och annat. Men ännu har väldigt lite hänt. Det är kanske dags för oss att sätta ner foten och sluta att inrapportera uppgifter tills de faktiskt automatiserar detta, säger Mikael Johansson (M)

     Han har gett regiondirektören i uppgift att se över vilka administrativa uppgifter, vilka dokumentationskrav och framförallt vilka kvalitetsregister personalen egentligen måste lägga tid på.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.