Annons

Förslaget: Stäng våningsplan på särskilt boende i Växjö

Växjö • Publicerad 31 juli 2020
Foto: Alexander Hall

Växjö kommun föreslår att ett våningsplan på det särskilda boendet Hagalund i Växjö ska stängas tillfälligt. Det finns ett flertal lediga platser på boendet och de omsorgstagare som påverkas av flytten kommer att erbjudas lägenheter av samma storlek på samma boende, men på andra våningsplan. I samband med flytten står omsorgsnämnden för alla flyttkostnader och erbjuder en månads fri hyra.

– Flera av de lediga lägenheterna på Hagalund är utspridda i fastigheten. Förändringen skulle innebära att vi får våra omsorgstagare samlade på tre våningsplan istället för fyra vilket gör att vi kan bemanna på ett bättre sätt. Vår ambition är att genomföra förändringen på ett så bra sätt som möjligt för våra omsorgstagare, säger Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden.

Förslaget kommer att lyftas på omsorgsnämndens arbetsutskott nästa vecka och beslut fattas på nämndens möte den 19 augusti.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons