Annons

Förslaget stoppas - efter skarpa kritiken

Växjö • Publicerad 6 juni 2018

Foto: Robin Sparf

Förra veckan kom nyheten om att Länstrafiken Kronobergs resekort skulle försvinna under nästa år. I stället skulle tåg- och bussbiljetter köpas via en app, vilket framkom i handlingarna till regionstyrelsens sammanträde.

Annons

På VXOnews Facebooksida var det många som reagerade starkt på förslaget och riktade kritik mot att alla inte har möjlighet eller ekonomi att ha en smartphone. Nu skriver Smålandsposten att förslaget stoppades i regionstyrelsen på tisdagen och att resekortet blir kvar - men under ett annat namn.

– Man ska kunna åka kollektivtrafik även om man inte har en smartphone. Vi byter leverantör av vårt biljettsystem vid årsskiftet och då kan vi inte ha kvar resekortet som vi har i dag, eftersom just det namnet är ett patentskyddat namn. Men vi kommer att införa ett nytt kort med samma innebörd, fast med ett annat namn, säger regionrådet Anna Fransson (S) till Smålandsposten.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons