Annons

Första elbussen i Kronoberg

Växjö • Publicerad 31 maj 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Carl Johan Engvall

Den 3 juni invigs Kronobergs första elbuss. Bussen kommer att rulla i den särskilda kollektivtrafiken och ska bidra till ett bättre klimat och en bättre trafikmiljö. Region Kronoberg har tecknat avtal med Flexbuss och i avtalet ingår ett fordon som drivs med el.

– Vi är glada och stolta över att nu ha Kronobergs första elbuss. Elussen bidrar till minskade utsläpp vilket är ett av våra mål med kollektivtrafiken. Dessutom bidrar den till en tystare och hälsosammare trafikmiljö. Vi får nu möjlighet att prova hur ett elfordon fungerar vilket är bra inför kommande upphandlingar säger Carina Bengtsson, ordförande i trafiknämnden.

Bussen har tretton sittplatser och plats för fyra rullstolar. Bussen, som laddas med el som är från 100 % förnyelsebar källa, kommer att köra skolskjuts och daglig verksamhet i Växjö stad.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons