Annons

Första spadtaget för bostadsrätter på Araby

Växjö • Publicerad 29 september 2021 • Uppdaterad 30 september 2021
Rene Jaramillo, ordförande i Växjöbostäder, och Lars Molander, affärschef på Dynacon.
Rene Jaramillo, ordförande i Växjöbostäder, och Lars Molander, affärschef på Dynacon.Foto: Pressbild

Växjöbostäder tog under tisdagen det första spadtaget för 122 nya bostäder på Araby. Spadtaget togs av Rene Jaramillo, ordförande i Växjöbostäder, och Lars Molander, affärschef på Dynacon.

Det är 98 bostadsrätter och 24 ägarlägenheter som ska byggas vid och intill mötesplatsen Tallgården. Det är första gången som det byggs bostadsrätter på Araby.

Annons

– Växjöbostäder visar nu vägen och bidrar till att äntligen ge människor möjlighet att äga sin bostad i Araby, ett område med bara hyresrätter. Alla vet att en mångfald av boendeformer är en nyckel för att bygga staden och viktigt för områdets utveckling, kommenterar René Jaramillo, ordförande i Växjöbostäder.

Det kommer att vara tre olika flervåningshus på mellan sex och nio våningsplan. Bostadsrätterna kommer att ha 1-5 rum och kök och ägarlägenheterna ska ha 2-4 rum.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons