GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Första spadtaget tas för Växjös högsta byggnad

     Växjö • Publicerad 8 mars 2021
     Foto: Nivika/Enter

     Under tisdagen tas det första spadtaget för Växjös nya signaturbyggnad på Arenastadsområdet i Växjö. Nivika Center är ett samarbete mellan Nivika Fastigheter AB och innebandyföreningen Växjö Vipers med en till- och ombyggnad av Fortnox Arena. De ska med hjälp av GBJ Bygg utöka Vipers faciliteter och samtidigt bygga bostäder.

     När Nivika Center står klart kommer det att vara Växjös högsta byggnad och ha 19 våningar. Det ska byggas 157 hyreslägenheter och en tillbyggnad av arenadelen md bland annat kansli och en restaurangdel med direktaccess till Fortnox Arena.

     – Vi är väldigt glada och stolta att äntligen kunna komma igång med byggnationen av detta projekt som vi har jobbat med under en längre tid. Nivika är relativt nya på bostadsmarknaden i Växjö men äger sedan tidigare ett 30-tal fastigheter med kommersiella lokaler i staden. Med detta nya projekt kommer vi skapa en ny signaturbyggnad i Växjö som till viss del formar om Växjös stadsbild men även etablerar Nivika Fastigheter på Växjös bostadsmarknad ytterligare, säger Stefan Angeskog, fastighetschef på Nivika i Växjö.

     Det första spadtaget tas av Niclas Bergman, vd, ägare och grundare av Nivika Fastigheter AB, Staffan Dahlström, vd, ägare och grundare av GBJ Bygg AB, Åke Axelsson, ordförande för Växjö Vipers samt Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

     Nivika Center planeras att stå klart under det första kvartalet 2023. Projektbudgeten är cirka 230 miljoner kronor.

     Foto: Nivika/Enter
     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.