GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Första stora vindkraftverket kördes genom Växjö

     Växjö • Publicerad 23 februari 2021
     Vindkraftverken åker över norrleden i Växjö.
     Vindkraftverken åker över norrleden i Växjö.
     Foto: LENA GUNNARSSON

     Förra veckan inleddes arbetet med att transportera 22 vindkraftverk från Stillerydshamnen i Karlshamn till vindparken i Lyngsåsa utanför Alvesta. I söndags kom de första enorma delarna till Lyngåsa och det var en märklig syn som bilister i bland annat Växjö fick bevittna.

     Vid 23-tiden på söndagen passerade de första delarna Fagrabäcksrondellen i Växjö. Transporterna med de 75 meter långa rotorbladen kommer att gå längs väg 27 till Växjö där man via norrleden svänger av mot väg 25 och Alvesta. För att transporterna ska fungera så har man gjort en väg rakt genom Sjöatorpsrondellen.

     Vissa turer kommer också att gå via Ryd, följa väg 126 till Gottåsa, längs väg 23 innan de svänger av mot Gemla och vidare genom de centrala delarna av Alvesta. Det alternativet används för de delar av vindkraftverken som är så stora att de inte kan passera under vägbroar.

     – Planen är att köra ett vindkraftverk varje vardag, men vi räknar med att hålla på i fem veckor, säger Finn Steffensen, som kör en av lastbilarna, till Smålandsposten.

     Läs mer här.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.