Annons

Fortnox köper stort bolag för 300 miljoner

Växjö • Publicerad 16 februari 2021
Tommy Eklund, vd för Fortnox, och Anna Bergius, vd för Offerta.
Tommy Eklund, vd för Fortnox, och Anna Bergius, vd för Offerta.Foto: Jonas Ljungdahl

Växjöföretaget Fortnox förvärvar samtliga aktier i tjänsteförmedlingsföretaget Offerta Group AB. Köpeskillingen är på 300 miljoner kronor.

Offerta är Sveriges största tjänsteförmedlingsföretag med cirka 80 000 förfrågningar från konsumenter årligen och omkring 50 anställda.

– Förvärvet ger oss en ny vertikal som ligger i linje med de strategiska val vi gör nu, med fokus på användande och användare. Förutom den uppenbara synergin av Fortnox kunder som utförare i Offertas plattform tillkommer möjligheter som finansiering både för utförare och upphandlare, och förmedling av till exempel redovisningstjänster inom Offerta. Vi är imponerade av Offerta, av deras företagskultur, vision och arbetssätt. Vi har samma synsätt när det gäller att hela tiden leverera värde till kunden, säger Tommy Eklund, vd på Fortnox.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons