Annons

Fortnox satsar – rekryterar nya chefer

Växjö • Publicerad 24 mars 2021

Växjöbolaget Fortnox gör två centrala rekryteringar och fortsätter att satsa. Det är Johan Lundgren och Håkan Rosén som kliver in i företaget och får chefstjänster.

Johan Lundgren, som har har en mångårig och gedigen bakgrund från H&M och senast har varit Head of Controlling på H&M-gruppens globala expansionsavdelning, efterträder Johanna Arvung som affärsområdeschef Firman. Han får också en nyinrättad roll på Fortnox som COO, där han kommer att ansvara för bolagets samtliga interna funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, utveckling & infrastruktur och juridik & regelefterlevnad.

Annons

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Johan, en stark förändringsledare med just den erfarenhet av att utveckla, effektivisera och förbättra verksamheter som vi behöver. Jag ser fram emot att ha med Johan på vår fortsatta resa där vi hjälper våra kunder att bli ännu mer framgångsrika. Samtidigt önskar jag Johanna stort lycka till i sina kommande utmaningar, säger Tommy Eklund, vd på Fortnox.

Håkan Rosén har haft en lång karriär på SAAB och kommer närmast från en roll som Director Mergers & Acquisitions. Han kliver in i rollen som chef Affärsutveckling och förvärv, som även det är en ny roll i bolaget.

– Att få in en person som Håkan i den centrala ledningen betyder enormt mycket. Hans erfarenhet från internationella förvärv och samarbeten blir viktig för oss framåt, säger Tommy Eklund.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons