Annons

Fortsatta problem med dricksvatten i Växjö

Växjö • Publicerad 1 juli 2020
Foto: Lena Gunnarsson

Sedan en tid tillbaka har boende vid Tingsrydsvägen i Växjö haft problem med dricksvattnet. Enligt Smålandsposten tror de boende att problemen kan ha med byggnationer på vägen att göra.

Vad som är orsaken är oklart men kommunen vill inte utreda frågan mer än vad man har gjort. Ett beslut som har fått en av de boende att överklaga till länsstyrelsen.

Annons

Enligt länsstyrelsen borde Växjö kommun borde utreda saken mer grundligt. Men kommunen, som tycker sig ha gjort vad man kunnat, har i sin tur överklagat länsstyrelsens beslut.

– Vi har förståelse för att fastighetsägarna situation. Vi har dock gjort mycket noggranna undersökningar som visar att vattnet inte är hälsofarligt och att det inte finns något samband med vägbygget. Bedömningen är att ytterligare undersökningar inte är rimliga, säger Kaisa Sandstedt, enhetschef miljöskydd, miljö- och hälsoskyddskontoret, till Smålandsposten.

Till Smålandsposten säger villaägaren att vattnet har blivit lite bättre sedan problemet uppstod under hösten 2019.

– Vattnet är lite bättre nu. Det hänger samman med att det inte regnat så mycket den senaste tiden.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons