Annons

Förundersökning inledd efter studenters skattjakt

Växjö • Publicerad 25 juni 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Per-Erik Sandebäck

Under våren genomfördes en skattjakt för elever på Växjö Fria Gymnasium där studentkommittén hade hittat på poängsatta uppgifter som avgångseleverna skulle genomföra. Bland utmaningarna fanns flera som uppfattades som kränkande. En av dessa var att eleverna skulle åka till en annan skola i Växjö och ”sätta på” en namngiven tjej.

Något som VXOnews rapporterade om.

Annons

– Uppdragen var fruktansvärt kränkande. Flickan blev såklart jätteledsen och händelsen kommer att polisanmälas. Sådan sexism ska bara inte få ske 2019, berättade en förälder för VXOnews den 23 maj.

På tisdagen skriver Smålandsposten att en förundersökning mot fyra personer i studentkommittén nu är inledd. De misstänks för sexuellt ofredande och de misstänkta har fått försvarare som med hänsyn till ungdomarnas ålder ska hjälpa dem under hela förundersökningen och en eventuell rättegång.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons