Annons

Förundersökning mot Eneroth inledd

Växjö • Publicerad 30 november 2021
Infrastrukturminister Tomas Eneroth
Infrastrukturminister Tomas EnerothFoto: Mats Holmertz

Tomas Eneroth får fortsatt förtroende i regeringen. Samtidigt meddelar chefsåklagare Maria Sterup vid Särskilda åklagarkammaren att hon inleder en förundersökning om sexuellt ofredande mot Eneroth.

Han misstänks ha tafsat på en partikamrat under Socialdemokraternas partikongress.

Annons

– Jag inleder förundersökning för att kunna hämta in ytterligare material och uppgifter i syfte att bedöma om det som har hänt kan vara fråga om brott, säger Maria Sterup.

Tomas Eneroth säger att han är glad över att det blir utrett, att det inte var hans avsikt att utsätta kvinnan för obehag och att han bett om ursäkt till kvinnan.

När statsminister Magdalena Andersson presenterade sin regering under en pressträff fick hon en fråga om förundersökningen.

– Jag är stolt över att vara ordförande i ett parti där medlemmar tar upp såna här händelser och ser till att det utreds. Det finns inga tveksamheter om vad som hänt i det här fallet. Han har bett kvinnan om ursäkt och är tydlig med att det var oavsiktligt från hans sida. Jag har ingen anledning att inte tro på det, sa statsminister Magdalena Andersson.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons