Annons

Förundersökningen mot Växjöbolaget läggs ner

Växjö • Publicerad 5 november 2019

I höstas anmälde Växjö Kommuns miljö- och hälsoskyddskontor Växjö Energi till Förvaltningsrätten i Jönköping för att ha överträtt tillståndet att använda en reservanläggning i värmeproduktionen. Nu har brottsutredningen lagts ner, skriver Smålandsposten.

Veab ska ha slagit på den biooljeeldade reservpannan på Islandsvägen när det var brist på biobränsle under några kalla dagar i början av förra året. I stället för att elda fossil olja valde Veab pannan med bioolja för att hålla värmen uppe. Enligt Växjö kommun får reservpannan bara användas vid reparationer eller övriga avbrott i driften.

Annons

Åklagare vid nationella åklagaravdelningen i Malmö har bedömt att det inte handlade om något åtalbart brott.

– Åklagaren lägger ner på grund av brottsbalken. Vi gör vår bedömning mer utifrån miljöbalken. Det är två olika lagstiftningar, säger miljö- och hälsoskyddsinspektören Fiona Vader-Kok till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons