Annons

Fotbollsspelare döms för misshandel

Kronoberg • Publicerad 6 februari 2019
Foto: Smålandsposten

En fotbollsspelare i Kronobergs län har dömts till villkorlig dom för misshandel. Under en träningsmatch ska han ha sparkat en motståndare i huvudet när denne låg på marken. Matchen spelades i mars förra året och i slutet möttes spelarna i en luftduell. De tappade båda balansen och det var när den ena spelaren reste sig upp som misshandeln skedde.

”Fotboll är en sport som medför tillåten kroppskontakt i kampsituationer. Det som tingsrätten har att bedöma är dock en helt annan situation där någon kamp om bollen inte förekom. Det förhållandet att våldet skedde på en fotbollsplan saknar därför betydelse för tingsrättens bedömning i frågan om ansvar”, skriver Växjö tingsrätt i domen.

Domaren i matchen ska inte ha uppfattat situationen som misshandel och händelsen ledde inte ens till någon frispark. Spelaren som fick ta emot sparken fick en hjärnskakning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons