GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Frågan om bergtäkten flyttas på grund av jäv

     Växjö • Publicerad 26 oktober 2019
     Protest mot bergtäkten
     Protest mot bergtäkten
     Foto: Lars-Göran Rydqvist

     Swerock har fått tillstånd för den planerade bergtäkten vid Engaholm mellan Alvesta och Gemla. Beslutet och planerna har väckt många reaktioner och sammanlagt har 78 överklaganden lämnats in.

     Det blir dock inte Mark- och miljödomstolen vid Växjö tingsrätt som kommer att hantera ärendet. Istället tas beslutet i mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt. Detta beror på att en av de klagande jobbar på tingsrätten i Växjö, skriver Smålandsposten.

     Nadia HagbergSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.