Från PM - till tvåstjärnig Stockholmskrog
Fredrik Horn från Växjö blir ny restaurangchef för tvåstjärniga Oaxen krog i Stockholm, skriver restaurangen i ett pressmeddelande.
– Oaxen Krog är en restaurang med stor kärlek till det svenska och det äkta. Jag vill vara med och bidra till att höja kvaliteten överlag och ytterligare förhöja upplevelsen av vår fantastiska meny och våra underbara viner, säger Fredrik Horn i pressmeddelandet.
Fredrik började sin karriär på PM & Vänner i Växjö där han bland annat var chefsommelier. Efter det har han haft samma titel på prisbelönta restauranger som Operakällaren och Frantzén, där han också var restaurangchef.
– Med Fredriks kunskap vill vi fortsätta bygga vår källare med ännu fler riktigt bra och intressanta viner som vi är ensamma om i Sverige. Vi har redan i dag en liten och personlig vinkällare där alla flaskor kommer från små producenter i den gamla världen, varav många har valt att göra vin utan kemikalier sedan generationer utan att egentligen tänka ''ekologiskt'', säger Agneta Green, en av de som driver Oaxen Krog.