Annons

Frank skriver om vapenlicenser

Publicerad 22 juni 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Handläggningstiderna för vapenlicens i region Syd är för långa. Det anser Bo Frank (M), som i ett brev till Polismyndigheten har skrivit att han vill se en förbättring.

I nuläget ligger handläggningstiderna på ungefär 22 veckor, något som enligt Bo Frank är "betydligt längre än vad som kan anses vara rimlig tid för behandling av en licensansökan. Således måste mer göras för att korta handläggningstiderna".

Annons

Kommunstyrelsens ordförande får också stöd från Jaktia i Växjö, som i dagens Smålandsposten berättar att handläggningstiderna riskerar att knäcka företaget.

– Det är myndighetsmissbruk på hög nivå. Jag är besviken, frustrerad och förbannad. Det känns som om ingen i polismyndigheten vågar ta beslut, det är som att hälla vatten på en gås, ingenting händer. Vi är bakbundna och trycks ner i skorna bara för att polisen inte kan skriva ut licenserna. Det går inte driva företag under de här förutsättningarna, säger Christer Emanuelsson, en av ägarna, Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons