Annons

Fridays for Future arrangerar aktion i Växjö

Växjö • Publicerad 17 december 2021
Växjö centrum.
Växjö centrum.Foto: LENA GUNNARSSON

Under fredagseftermiddagen anordnar Fridays for Future en aktion för en hållbar jul i Växjö centrum. Det blir tal från bland annat sångaren Stefan Sundström.

Aktionen hålls med start klockan 15.00 vid Speakers corner.

Annons

Fridays for Future i Växjö har också skrivit en debattartikel som innehåller en önskelista till politikerna. De vill bland annat att politikerna ska höja de nationella klimatmålen, stoppar den antagna budgeten från M, KD och SD, stoppa subventionerna till Växjös flygplats, stoppa biltrafiken på gågator i Växjö efter klockan 11.00, att det ska bli billigare att åka med kollektivtrafiken samt att kommunen ska utlysa klimatnödläge.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons