Annons

Friidrottsstjärnan till Växjö

Växjö • Publicerad 1 april 2019
.
.Foto: Smålandsposten

På tisdagen, den 2 april, håller Linus Thörnblad en föreläsning i Växjö. Det är Smålandsidrotten och IFK Växjö som har bjudit in intresserade för att lyssna på den före detta höjdhoppsstjärnan på Elite Park Hotel & Växjö Konserthus,

Linus Thörnblad började med höjdhopp som 15-årig och hoppade två meter i sin första tävling. Vid 20-årsåldern tog han medalj på VM och hoppade som 21-åring 238 centimeter. Några år senare slutade han.

Annons

”Som 25-åring gjorde jag mitt sista framträdande på arenorna och min korta, men intensiva, karriär var därmed över. Upplevelserna och känslorna har varit många och jag värdesätter allt som jag har varit med om. Ingenting har kommit till mig gratis, jag har slitit hårt i både med- och motgångar för att nå mina framgångar. Slutligen kom jag till ett vägskäl där jag tvingades att välja livet för att till en början ens överleva, och sedan för att hitta min egen väg tillbaka som människa”, säger han i ett pressmeddelande.

Förra sommaren gjorde han comeback under SM-tävlingen. Det slutade med ett SM-guld.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons