Annons

Friluftsområde i Växjö blir jaktmark

Växjö • Publicerad 25 juni 2018
Foto: Olof Elfverson

Statens fastighetsverk har arrenderat ut en stor del av naturreservatet Kronobergs mark för jakt, skriver Smålandsposten. Det är staten som äger den ungefär 360 hektar stora fastigheten Kronobergs kungsgård. Marken norr om Hovshaga sträcker sig från Pene till Slottsruinen och innefattar bland annat öar i Helgasjön, som Hissö.

– Man kan säga att det här är ett nytt arrende eftersom det inte har bedrivits någon jakt här på flera år. Vi har avvaktat länsstyrelsens beslut om utvidgning av naturreservatet innan vi annonserade ut arrendet, säger Fredrik Ellgren, skogvaktare vid Statens Fastighetsverk, till Smålandsposten.

Enligt honom är det främst rådjur som kommer att jagas i området. Det är nödvändigt att bedriva jakt i tätortsnära och skyddade miljöer för att tomter bland annat ska skyddas av rådjursskador.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons