Annons

Friskvårdsbidraget i Region Kronobergs höjs inte

Kronoberg • Publicerad 2 mars 2021
Henrietta Serrate
Henrietta SerrateFoto: Alexander Hall

Socialdemokraterna i Region Kronoberg vill att regionen ska höja friskvårdsbidraget till sina anställda. Men när partiets motion behandlades av Regionstyrelsen valde de styrande partierna och Sverigedemokraterna att rösta nej till förslaget.

– Region Kronobergs friskvårdsbidrag är väldigt lågt jämfört med närliggande regioner och behöver höjas. Den främsta anledningen är att våra medarbetare förtjänar bra villkor och goda möjligheter till hälsofrämjande aktiviteter – ekonomi ska aldrig sätta stopp för god hälsa. Men att höja friskvårdsbidraget är också nödvändigt ur rekryteringsaspekt, det är inte bra att vi ligger så långt efter närliggande regioner. Det är tråkigt att den styrande Alliansen inte håller med och röstar nej till förslaget, säger regionrådet Henrietta Serrate (S)

Annons

Region Kalmar har 1 800 kronor i friskvårdsbidrag och i Region Skåne, Region Halland och Region Blekinge har de anställda 2 000 kronor.

Den moderatledda majoriteten avvisar förslaget med motiveringen att det har beslutats kring åtgärder i budgeten, där egenfinansieringen i bidraget har tagits bort. Tidigare var man tvungen att betala lika mycket själv som man fick ut i bidrag.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons