Annons

Fritt fram för böneutrop i Växjö

Växjö • Publicerad 21 november 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lars-Göran Rydqvist

En stor mängd överklagande har gjorts efter att polismyndigheten beviljat böneutrop i Växjö. Men grannarna som gått till domstol för att få stopp på fredagarnas böneutrop får avslag.

Enligt ett pressmeddelande från Förvaltningsrätten i Malmö strider beslutet inte mot religionsfriheten eller mot någon annan av de grundläggande fri- och rättigheter som enskilda tillförsäkras genom regeringsformen och Europakonventionen.

”Förvaltningsrätten har konstaterat att det följer av regeringsformen och Europakonventionen att var och en har rätt att utöva viss religion och att inte tvingas av det allmänna att utöva viss religion eller ange sin religiösa tillhörighet. Religionsfriheten innebär även en viss frihet att sprida och ta del av religiös förkunnelse”, står det i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons